Imarika Nederland

MENU

'Onze' projecten

Kinderdagopvang

In de sloppenwijk Mukuru in Nairobi, de hoofdstad van Kenia, bevindt zich sinds 2016 de dagopvang van Imarika Initiative. De Imarika dagopvang bevrijdt de moeders van hun schuld om hun kinderen met speciale behoeften onbeheerd thuis te laten en stelt hen in staat een krachtige stem te hebben die pleit voor hun rechten en die van hun kinderen.

Dagelijks komen 10 tot 12 kinderen samen in de opvang zodat hun moeders kunnen werken. De helft van deze kinderen heeft een lichamelijke en/of mentale handicap. Er is elk moment van de dag een ervaren leidster aanwezig. Daarnaast krijgen alle kinderen elke dag een voedzame maaltijd aangeboden. Voor de dagopvang wordt een kleine eigen bijdrage van 0,50 cent per dag gevraagd. 

Stichting Imarika Nederland ondersteunt de kinderopvang van Imarika in Kenia door de maandelijkse huur en loonkosten van de kinderleidster te bekostigen.

20191119_132027
WhatsApp Image 2021-02-25 at 16.05.43

Wekelijkse therapiesessies

Veel kinderen die bij Imarika terecht komen hebben een behoorlijke lichamelijke ontwikkelingsachterstand. Zij kunnen soms niet zitten, niet staan en niet lopen. Hun moeders zien het probleem, maar weten niet wat het kind nodig heeft. Zij laten hen hierdoor vaak aan hun lot over en geloven dat er geen verbetering mogelijk is. Dit zorgt er echter alleen maar voor dat het kind een nog grotere achterstand oploopt.

Via Imarika community workers maken deze moeders kennis met de fysiotherapie-sessies van Imarika Initiative. Twee keer per week komt een ingehuurde fysiotherapeut naar de Mukuru wijk om de kinderen te behandelen. De fysiotherapeut doet oefeningen en adviseert de moeders hoe zij de motoriek van hun kind kunnen verbeteren. De resultaten zijn verbluffend. 

Stichting Imarika Nederland ondersteunt Imarika in Kenia door de loonkosten en materiaalkosten van de fysiotherapie te financiëren. 

Elke dag een gezonde lunch

Van de groepsbegeleider krijgt Stichting Imarika steeds vaker te horen dat de kinderen thuis niet altijd een voedzame of volwaardige maaltijd krijgen. Hun, meestal alleenstaande, moeders hebben door omstandigheden te weinig middelen om hun kind(eren) elke dag van gezond eten te voorzien.

Goede voeding is essentieel voor de ontwikkeling van deze kwetsbare kinderen. Daarom gaan we als Imarika ervoor zorgen dat alle kinderen die aanwezig zijn in de dagopvang elke dag een gezonde lunch krijgen.

Voor slechts 1 euro per dag heeft elk kind een gezonde lunch maaltijd in de opvang. Steun dit project, bekijk hier hoe je kunt doneren.

IMG-20180303-WA0018
91587387_3017408221635851_378379407527510016_n

Noodhulp tijdens corona

Tijdens de coronacrisis is in 2020 de kinderopvang van Imarika een lange tijd gesloten geweest. Als gevolg konden moeders niet aan het werk en zaten veel kinderen thuis in een klein hutje zonder voorzieningen. De sloppenwijken zijn gevaarlijk door al het (seksuele) geweld in de omgeving. De situatie van enkele moeders en hun kinderen is schrijnend. Zij hebben doordat zij minder kunnen werken moeite om rond te komen en hun kinderen van de juiste voeding te voorzien.

Daarom organiseerden we vanuit Imarika voedselhulp. Zo konden we deze gezinnen, die het enorm hard nodig hebben, maandelijks van de belangrijkste voedingsmiddelen voorzien. Goede voeding is essentieel voor de ontwikkeling van de gehandicapte kinderen. Dus maakten we pakketten met o.a. pap, meel, rijst, olie, thee, kruiden en zeep om de gezinnen te ondersteunen. Om dit elke maand te kunnen organiseren zijn we in augustus 2020 een inzamelingsactie gestart.

Stichting Imarika Nederland heeft mogelijk gemaakt dat, in de periode juli 2020 t/m januari 2021, 20 gezinnen maandelijks een goedgevuld voedselpakket met de belangrijkste voedingsmiddelen en hygiëne producten hebben ontvangen.