Imarika Nederland

MENU

Stichting Imarika Nederland

Welkom bij Stichting Imarika Nederland, een organisatie die zich vol passie inzet voor de kansarme kinderen in de Mukuru sloppenwijk van Nairobi, Kenia. Samen met het Imarika Initiative in Kenia, werken we aan het creëren van een betere toekomst voor deze bijzondere kinderen.

In Kenia staan kinderen met een beperking voor enorme uitdagingen. De regering heeft moeite om passende zorg en educatie te bieden, waardoor deze kinderen vaak aan hun lot worden overgelaten. Dit legt een zware last op de moeders, die worstelen met de zorg voor hun kinderen en het gezin.

Stichting Imarika Nederland heeft als missie om verandering te brengen in het leven van deze kinderen en hun families. We streven ernaar om een positieve gemeenschap te creëren waarin ze zich geliefd en ondersteund voelen. Onze focus ligt op het bieden van dagopvang, ergo- en fysiotherapie en het verspreiden van waardevolle kennis binnen de gemeenschap.

Galerij-Imarika-10
maryann

Onze samenwerking in Kenia

Stichting Imarika Nederland fungeert als steunpilaar voor Imarika Initiative, een geregistreerde Community Based Organisation (CBO) in Kenia. Onze steun maakt het hen mogelijk om hun werk voort te zetten: vijf dagen per week kinderopvang, tweemaal per week ergo- en fysiotherapie en educatieve begeleiding binnen de gemeenschap.

De statutaire doelstelling van Stichting Imarika Nederland luidt als volgt:

– Het verstrekken van financiële en andere ondersteuning aan hulpbehoevenden in het algemeen en het financieel ondersteunen van gehandicapte kinderen in de Derde Wereld –in het bijzonder, speciaal de kinderen wonend in de sloppenwijk Mukuru van Nairobi te Kenia. –

Empowerment van moeders

We begrijpen dat de zorg voor een kind met een beperking uitdagend kan zijn, vooral voor moeders in een kwetsbare omgeving. Ons werk richt zich, naast de kinderen, ook op het versterken van hun moeders. Samen creëren we een netwerk waarin moeders samen leren, groeien en elkaar ondersteunen.

Bij Stichting Imarika Nederland gaat het niet alleen om individuele verandering, maar ook om het bouwen van een gemeenschap. We creëren een omgeving waarin kinderen met beperkingen niet langer worden verborgen, maar worden omarmd en gesteund.

117767638_3368369683206368_608441527479889267_n

Missie

Stichting Imarika Nederland wil bijdragen aan een kansrijke toekomst voor kinderen met een (verstandelijke) handicap in de Mukuru sloppenwijk van Nairobi, door het steunen van verschillende projecten van Imarika Initiative Kenya.

Visie

Onze visie reikt verder dan het heden; we dromen van een wereld waarin elk kind, ongeacht fysieke of mentale beperkingen, dezelfde kansen, zorg en begeleiding ontvangt. Wij geloven dat dit hen in staat stelt om te groeien tot evenwichtige, zelfverzekerde en stabiele volwassenen.

Kernwaarden

Gelijkwaardigheid
Veiligheid
Samenwerking
Ontwikkeling
Ownership

Projecten die we ondersteunen

Dagopvang

In de sloppenwijk Mukuru van Nairobi bevindt zich de dagopvang van Imarika. Hier komen dagelijks 10-12 kinderen samen zodat hun moeders kunnen werken. Er is een leidster aanwezig en de kinderen krijgen een voedzame maaltijd.

De Imarika dagopvang bevrijdt de moeders van hun schuld om hun kinderen met speciale behoeften onbeheerd thuis te laten en stelt hen in staat een krachtige stem te hebben die pleit voor hun rechten en die van hun kinderen.

Therapie

Therapiesessies

Veel kinderen die bij Imarika terecht komen hebben een behoorlijke ontwikkelingsachterstand. Zij kunnen soms niet zitten, niet staan, niet lopen. De moeders weten niet hoe ze hun kinderen kunnen stimuleren.
Daarom verzorgt Imarika Initiative twee keer per week fysio-en ergotherapie. De fysiotherapeut doet oefeningen en adviseert de moeders hoe zij de motoriek van hun kind kunnen verbeteren.

Project Gezonde Lunch

Gezonde lunch

Van de groepsbegeleider krijgt Stichting Imarika steeds vaker te horen dat de kinderen thuis niet altijd een voedzame of volwaardige maaltijd krijgen. Hun, meestal alleenstaande, moeders hebben door omstandigheden te weinig middelen om hun kind(eren) elke dag van gezond eten te voorzien. Goede voeding is essentieel voor de ontwikkeling van deze kwetsbare kinderen. Daarom gaan we als Imarika ervoor zorgen dat alle kinderen die aanwezig zijn in de dagopvang elke dag een gezonde lunch krijgen.